donderdag 5 maart 2015

Nederlands Kampioen of elektrisch fietsen?

Soms vragen mensen mij wel eens wie eigenlijk Nederlands Kampioen ligfietsen is. En tot nu toe moet ik daarover het antwoord schuldig blijven. Maar daar gaat wellicht verandering in komen, afhankelijk van hoe het zaterdag op de ledenvergadering van de NVHPV zal gaan.
In Hoevelaken komt dit onderwerp aan de orde.

We zullen dit onderwerp dan in een knus gezelschap kunnen bespreken. Veruit de meeste leden van onze vereniging vinden alles wat wij als bestuur vinden goed. Ze hebben zich tenminste nog niet aangemeld om zaterdag bij onze ALV aanwezig te zijn.

Dat schept voor ons als bestuur natuurlijk wel de mogelijkheid om wat stevige vernieuwingen door te voeren. Misschien moeten we, meegaand met de tijdgeest, elektrisch ondersteund ligfietsen als speerpunt van ons beleid kiezen voor 2015 en 2016? Als je hier ook een mening over hebt, is de ALV de juiste plaats om dat te laten horen.

6 opmerkingen:

 1. Hallo Kees,
  elektrisch ondersteund ligfietsen als speerpunt van ons beleid kiezen voor 2015 en 2016?
  Doe daarover maar niet al te badinerend: voor mensen als ik met een verminderde hartfunctie èn verminderd lichamelijk prestatieniveau als gevolg van de medicijnen die m'n prostaatkanker vooralsnog onder de duim houden, is een ligfietspedelec een welkome manier om van het fietsen in de buitenlucht te genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Wijnandt, ik wil je graag even persoonlijk een reactie sturen, maar je oude mailadres is nu van iemand anders. Als je me even een rechtstreeks berichtje stuurt, krijg je een uitgebreidere reactie.

   Groeten, Kees

   Verwijderen
 2. Er staan nu nog wel drie speerpunten op de website. Ik zou dat niet zomaar gaan uitbreiden met het risico dat de NVHPV er niet voldoende aan toekomt. Werk met één speerpunt per jaar, zou ik zeggen en zet daar dan goed op in.

  En er is natuurlijk niks tegen elektrisch ondersteund ligfietsen. Dat is m.i. nog steeds HP, of is dat vloeken in de ligfietspuristenkerk ;-)  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Paul,

   Morgen, tijdens de ALV, bepalen we onze speerpunten. Daarbij staat niet vooraf vast of er een speerpunt bij komt of niet. Of dat we speerpunten wijzigen, schrappen of wat ook.
   Ik ben het met je eens dat meer dan drie speerpunten tegelijk meer een vork wordt om lekker te prakken. Dus als er aan de ene kant een speerpunt bij zou komen, valt er aan de andere kant iets af.
   Ik zou zeggen, kom ook naar Hoevelaken en praat mee!

   Verwijderen
 3. Dag Kees,

  Goed te horen dat het bestuur graag stevige vernieuwingen door wil voeren. Jammer dat ik op zaterdag moet werken want wat de NVHPV als speerpunt voor het beleid kiest heeft natuurlijk ook grote invloed op de ligfietshandel.

  Over wie kampioen ligfietsen is, de kampioen van 2013 moest er zelf ook moeite voor doen om dat uit te vinden en wacht ook nog steeds op zijn prijs.

  Over 2013 gesproken, hij wacht ook nog op de beschikbaarheid van de boeken om zijn opdracht als kascontroleur van de NVHPV over dat jaar naar behoren uit te kunnen voeren.

  Groeten, Ymte

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ymte,
  Jammer maar begrijpelijk dat je er niet bij kunt zijn. Ik neem binnenkort rechtstreeks contact met je op.
  Overigens is volgens mij "winnaar van de zomercompetitie" niet hetzelfde als "Nederlands Kampioen". Maar daar kan ik me natuurlijk in vergissen.

  BeantwoordenVerwijderen