zondag 24 januari 2016

Nieuwe krachten en contributie 2014 en 2015

Hallo,

Even een kort berichtje.

In eerder posts heb ik al eens laten doorschemeren dat het lastig is om alles binnen de ligfietsvereniging NVHPV te doen met het beperkte aantal mensen dat zich als vrijwilliger beschikbaar heeft gesteld. Daarom ben ik extra blij met de mensen die heel hard werken om alles gaande te houden. En met mensen die zich recent gemeld hebben om de gelederen te versterken. Zo heeft iemand zich gemeld om de ledenadministratie te gaan doen en krijgen we versterking aan de technische kant van het ligfiets.net team. Ook heeft er recent iemand met onze bestuursvergadering meegedraaid om te zien of dat een goede plek is om de NVHPV te versterken.

Hoera!

Het begin van de versterking is er. Nog een flinke weg te gaan, maar de toon is in ieder geval gezet.

Dat neemt echter niet weg dat de hoge werkdruk bij het team (vaak niet alleen binnen, maar ook buiten de vereniging erg druk) ook dingen mis heeft laten gaan. Zo is door een combinatie van technische en andere factoren de contributie-inning in 2014 en 2015 niet goed gegaan.
Wel zijn we bezig om de achterstanden weg te werken en we verwachten dat we op de ALV op 12 maart kunnen laten zien dat we op dit punt weer helemaal op orde zijn.

Even terug naar die contributie-inning. Daar zijn we nu mee begonnen de achterstand weg te werken. Er staat voor komende week een incasso voor 2 jaarcontributies klaar voor de leden die een machtiging hebben afgegeven. Dat is 2x € 20,00 plus eventueel de kosten voor NTFU lidmaatschap voor wie ook lid is van de toerligfietsvereniging. Voor alle andere leden staat een mail of brief klaar met de contributienota voor 2x € 21,50.

Maar zoals dat gaat als dingen eerder fout gingen: hier is misgegaan dat bij het uitzetten van de incasso de bijbehorende contributiebrief niet is verzonden. Een technisch mankement dat helaas niet meteen is opgemerkt. Ons excuus hiervoor, want dat had niet zo gemoeten.

De contributie 2016 zal eerst op de ALV besproken worden.

Ik hoop dat ik met een flink aantal van jullie tijdens de ALV verder kan spreken over wat er mis ging en hoe we zorgen dat het in de toekomst beter gaat.

1 opmerking:

  1. Kees, ik denk dat het ook kan helpen als je aangeeft voor welke klussen de vereniging met name vrijwilligers nodig heeft, hoeveel tijd dat zou kosten en wat er dan van je verwacht wordt.

    BeantwoordenVerwijderen