dinsdag 31 december 2013

Nachtburgemeester en gouden hulp

Het is leuk als je niet alleen een evenement organiseert, maar je ook nog bijzondere gasten weet te krijgen. Toni wist dit jaar een paar speciale gasten te krijgen bij de 2013 uitvoering van de bekende Oliebollentocht.
Zowel de voormalige (Godelieve Engbersen) als de huidige Nachtburgemeester van Tilburg (Gert Brunink) gaf acte de presence. Naast veel vragen en foto's maken werd er ondanks het onstuimige weer ook nog een flink eind meegefietst. Leuk!

Naast de speciale gasten waren er natuurlijk ook de bijna 80 velonauten die dit keer geen sneeuw (vorige oliebollentocht Tilburg) maar hard wind mochten trotseren. In twee groepen werd er een boeiende tocht gereden, in goede banen geleid door de vrijwillige voor- en achterrijders. Vooral dat laatste is van belang, want wie met pech komt te staan, wordt door de achterrijder geholpen en weer mee op weg geholpen.

Johan en Rob hebben die taak uitstekend uitgevoerd. Lekke banden waren er niet veel dit jaar, maar kettingen gaven des te meer problemen. Rob heeft een flinke tijd staan ploeteren om iemand met een gebroken ketting weer op weg te helpen. Het was vooral vervelend dat de ketting uit de kettingbuis was geschoten. TIP naar aanleiding van dit, heb ik later een nylon trekveer gekocht in de bouwmarkt. Nog geen 5 euro, weegt bijna niets (als je hem inkort naar 2 a 3 meter nog geen 40 gram) en helpt enorm bij het door een kettingbuis krijgen van een ketting TIP. Maar Rob mocht het nog zonder doe, wat hij ondanks het weer met een blij gezicht deed. Johand hielp mij bij mijn klemgeraakte dynamo ketting (nu een alternatieve oplossing waar ik later over zal vertellen als de praktijk laat zien dat het deugdelijk is). In het laatste stuk konden we nog een achtergebleven lekkebandenplakker op sleeptouw nemen en even later twee rijders die de groep waren kwijt geraakt. Ja, dat kan gebeuren als alle achterrijders in actie gekomen zijn. 
Toch, dankzij de gouden hulp van deze rijders is iedereen weer goed op de eindbestemming aangekomen.

Allen, en Toni als organisator in het bijzonder, bedankt voor jullie inzet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten